SOS International: Alle bilbergere må ha sikkerhetstrening på elbiler

Det er flere og flere elektriske og hybridbiler på veiene. Som en del av et nytt nordisk initiativ får bilbergere i SOS Internationals veihjelpnettverk opplæring i hvordan de skal håndtere elektriske kjøretøy på en trygg måte.

Det er flere og flere elektriske og hybridbiler på veiene. Som en del av et nytt nordisk initiativ får bergere i SOS International veihjelpnettverk opplæring i hvordan de skal håndtere elektriske kjøretøy på en trygg måte.

Å håndtere en elektrisk bil, med synlige ledninger etter en trafikkulykke eller med vann eller brann i bilen, uten nødvendig opplæring kan utgjøre en alvorlig sikkerhetsrisiko. SOS International i Danmark har sendt det første teamet av bilbergere for å trene på sikker håndtering av elektriske biler

Opplæringen er en del av SOS Internationals nordiske forretningsstrategi, som fokuserer på kompetanseutvikling av nettverket og kontinuerlig utvikling av tjenester for å møte bilmarkedets krav:

“Vi anser dette som en naturlig konsekvens av utviklingen vi ser på bilmarkedet, der flere og flere bilister velger miljøvennlige biler», sier Markku Reinikainen, Nordisk nettverkssjef i SOS International.

På lik linje med at biler som kjører på fossilt drivstoff, av og til krasjer, kommer også elektriske biler i trafikkulykker eller andre situasjoner der det kreves veihjelp. Det er imidlertidig store forskjeller på hvordan man skal håndtere en skadet elektrisk eller hybridbil sammenlignet med en tradisjonell bil.

“Å ivareta sikkerheten til våre redningsarbeidere er viktig for oss. Det er derfor vi trener vårt veihjelpsnettverk, slik at vi kan sørge for at bilbergere vet hva de skal gjøre når spenningen er høy», sier Markku Reinikainen.

På sikt vil hele SOS Internationals nordiske nettverk bli opplært i forsvarlig og sikker håndtering av elektriske- og hybridbiler.

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål