Elbiler og bilferie i utlandet

Stadig flere bilister investerer i mer miljøvennlige biler som el- og hybridbiler. Med sommerens bilferier rett rundt hjørnet, er det viktig å tenke gjennom hvordan du får en trygg og sikker bilferie med elbilen.

Det kreves nemlig god planlegging hvis du skal til utlandet med elbilen din.

Vanlige årsaker til at elbilen stopper, og slik kommer du videre

Vanlige årsaker til at elbilen stopper er:

  • Tomt høyspentbatteri
  • Tomt 12-voltsbatteri
  • Punktering

Er du så uheldig å gå tom for strøm, kan du bli tauet til nærmeste hurtiglader.

Et tomt 12-voltsbatteri kan som oftest fikses med vanlig starthjelp.

En vanlig punktering kan enten nødlappes eller bilen kan taues til verksted.

Har du behov for veihjelp, må du være oppmerksom på at de aller fleste elbiler KUN kan transporteres på lasteplan. Det betyr at de ikke kan slepes eller taues. Blir elbilen tauet kan det føre til uopprettelig skade på bilens drivlinje og batteri, fordi elmotoren da vil fungere som en generator og dermed sende strømmen ”feil vei”. Enkelte elbiler har spesielle innstillinger som må aktiveres når bilen skal taues.

 

Slik lader du elbilen på bilferien i sommer
Det finnes ladestasjoner i de fleste europeiske land, og det finnes flere forskjellige nettsider og apper med oversikt over ladestasjoner i både i Norden og Europa.

  • Planlegg reiseruten på forhånd. Slik vet du hvilke ladestasjoner du kan benytte på turen.
  • Ha en alternativ reiserute klar, og velg f.eks. et hotell med mulighet for lading av elbil, slik at du kan lade opp bilen 100 % mens du sover.

Vi hjelper elbilister som trenger veihjelp i utlandet
I SOS International har vi bygget opp ekspertise og kompetanse på hjelp av elbiler i vårt nordiske og europeiske veihjelpsnettverk.

Vi anbefaler alle å kontakte SOS International så raskt som mulig, dersom elbilen går tom for strøm eller har behov for veihjelp av andre årsaker. SOS International kan hjelpe med råd, veiledning eller assistanse på spesifikke elbilmodeller.

Les mer om hvordan vi får elbilister videre i Oslo

Andre gode råd til bilferien med elbil

Det kreves god planlegging hvis du skal på bilferie med elbilen din:

  • Drar du på bilferie med elbil må du i prinsippet ta de samme forholdsreglene som du må på en langtur med en vanlig bil; f.eks. sørge for at bremser er ok, sjekke dekkmønsteret og at lufttrykket er slik det skal være.
  • Vær oppmerksom på at når du bruker klimaanlegg i en elbil kan det ta en del av batterikapasiteten, fordi anlegget drives av en elektrisk kompressor. Det betyr at hvis du er i ferd med å gå tom for strøm, og det er langt til neste lader – slå av bilens klimaanlegg.

SOS International hjelper til med veihjelp både i Norden og hele Europa
Våre operatører ved vaktsentralen i Oslo assisterer kunder trygt videre på reise i utlandet om uhellet først er ute. SOS International sitt team for utlandske saker har mange års erfaring og bred språkkompetanse.

Vi bistår med både bilberging, reparasjon på stedet, hotell, hjemtransport av både havarist og kjøretøy, leiebil, dialog med verkstedet, vraking etc.

Insights: Sommerens bilferie og veihjelp i utlandet

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål