Sommerens bilferier preget av COVID-19-pandemien

Mange norske sommerferiebilister hadde i år igjen behov for veihjelp i Norge, ifølge SOS Internationals norske veihjelpvirksomhet, som ser tilbake på en atypisk sommersesong, som forventet ble påvirket av COVID-19-pandemien.

For SOS International og SOS Veihjelp som leverer veiassistanse på vegne av norske forsikringsselskaper, medlemsorganisasjoner og bilmerker, ble sommeren på mange måter som forventet med mange nasjonale veihjelpssaker.

Og mens Europa åpnet grensene, har SOS Veihjelp også håndtert internasjonale saker for norske bilister som trengte veihjelp, særlig i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland og ellers nedover hele Europa.

- Ulike medieundersøkelser forespeilet at mange nordmenn ville legge ferien til Norge, slik de gjorde i 2020, og totalt sett ble sommeren som forventet med stor innlandstrafikk. Vi så også en økning av ferierende i utlandet, men vi er fortsatt langt bak normal utlandstrafikk, sier Gro Næss-Tønder, Operations Manager, SOS Veihjelp.

Grundig planlegging

- Vi hadde forberedt oss på at sommeren kunne by på utfordringer etter en lang periode med nedstengning, og vi er fornøyde med å levere et høyt servicenivå og gode KPI’er i sommer, sier Gro Næss-Tønder.

Med en skalerbar organisasjon og et landsdekkende, samt europeisk veihjelpsnettverk, er SOS Veihjelp godt forberedt på å hjelpe norske bilister uansett hvor de befinner seg:

- Vi brukte en god del på vårparten på å analysere markedet og forventningene til sommeren. Vi snakket også med våre samarbeidspartnere, inkludert leiebilfirmaer som igjen har kontakt med Avinor, og ikke minst fulgte vi nøye med på norske myndigheters reiseråd, knyttet til smittevern og karantene ved utenlandsopphold, sier Gro Næss-Tønder.

Smittevern

I veihjelpsnettverket og på SOS Veihjelps kontor i Oslo har SOS sikret sommerens beredskap med flere COVID-19-tiltak:

- Vi følger myndighetenes retningslinjer for smittevern og har iverksatt flere COVID-19-tiltak. Dette er en viktig oppgave i vår alarmberedskap, sier Gro Næss-Tønder.

- Vi hadde i år ansatt et betydelig antall sommervikarer for å være tilgjengelig for vår voksende kundebase Sommervikarene fikk opplæring i små grupper av smittevernhensyn. Likeledes fikk alarmsentralen hele kontorarealet til disposisjon for å sikre god avstand mellom hver arbeidsplass, og vi foretok også en fysisk inndeling i tre adskilte kohorter. Sommeren forløp med høy alarmberedskap og god servicegrad, sier Gro Næss-Tønder.

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål