Nordmenn på bilferie i utlandet: Slik gikk det

I år var den første sommeren siden 2019 som norske bilister igjen kunne bevege seg fritt rundt på Europas veier. Og mange nordmenn fikk behov for veihjelp i utlandet, forteller SOS International.

Sommeren er en av de travleste periodene for SOS International, som leverer veihjelp i utlandet på vegne av en rekke norske forsikringsselskaper. Og etter noen år med nedstengninger i Europa, erfarer SOS International igjen at norske bilister har reist på bilferier. I sommer registrerte alarmsentralen for veihjelp like mange saker knyttet til havari i utlandet som før pandemien.

– Totalt sett forløp sommeren som forventet. Som en konsekvens av etterdønninger etter pandemien har noen saker blitt mer komplekse, men vi har vært godt forberedt, sier Richard Waitz, direktør for SOS Internationals norske veihjelpsvirksomhet.

Ferietrafikken var sammenlignbar med tidligere år: Sverige, Danmark og Tyskland var de landene hvor flest norske sjåfører trengte veihjelp i sommer. Motorproblemer, for eksempel overopphetet motor, punktering og startproblemer var noen av de typiske skadene norske bilister i utlandet opplevde.

Få leiebiler i Europa

Før sommerferien anbefalte SOS International at bilister forberedte seg grundig før de dro av sted på bilferie til utlandet, og som forventet var det mangel på leiebiler i Norden og over hele Europa. I tillegg har ventetider hos verkstedleverandører, redusert tilgang på reservedeler og en luftfartsindustri preget gradvis gjenoppbygging komplisert saksbehandlingen.

– Leiebiler har vært vanskelige å få tak i, og de har vært betydelig dyrere. Leiebilmangelen har naturlig nok ført til frustrasjon blant de nordmenn som har hatt behov for en erstatningsbil. Men samtidig opplever vi at bilistene har forståelse for situasjonen som har oppstått som følge av den globale uroen, sier Richard Waitz.

Intern rekruttering

SOS International har nylig rekruttert fire teamledere internt i organisasjonen som en del av forberedelsene til sommerens høysesong:

– Det er en stor fordel for oss at vi har lærevillige, motiverte og kunnskapsrike medarbeidere som ønsker å fortsette sin profesjonelle utvikling hos oss. Det vitner om en sterk organisasjonskultur og det bidrar til trygghet både for oss og for våre kunder at medarbeidere holder seg in-house med sin gode kompetanse og motivasjon, Henriette Fonager, ny leder for alarmsentralen i Oslo.

Velkommen til ny leder for alarmsentralen

1. august ønsket SOS International velkommen til Henriette Fonager, som er ny leder for alarmsentralen. Henriette har lang erfaring innen Operations og kundesenter, bl.a. fra Hafslund/Forum konsernet, og kommer fra stilling som Manager Support i Xledger.

– Mitt førsteinntrykk av SOS International er at det er et konsern med mange spennende ambisjoner for fremtiden. Målet mitt er å bidra til å bli den beste alarmsentralen, hvor vi jobber smart og til enhver tid tilbyr den beste service og kundeopplevelsen til våre kunder og sluttkunder, sier Henriette Fonager.

– Det er herlig å kjenne på at alle jeg jobber med har hjertet på rett plass. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer og har allerede blitt kjent med flere av våre kunder og samarbeidspartnere, sier Henriette Fonager.

Det er herlig å kjenne på at alle jeg jobber med har hjertet på rett plass. Jeg har blitt tatt imot med åpne armer og har allerede blitt kjent med flere av våre kunder og samarbeidspartnere
- Henriette Fonager

Om Henriette Fonager

  • Født i Danmark. Bor med familien i Oslo.
  • Erfaring fra hotellbransjen og innenfor Operations/kundesenter, bl.a. hos Hafslund/Forum konsernet.

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål