SOS International hjelper uheldige båteiere

Med mer enn 100 000 km kystlinje er båtlivet et fristed for mange nordmenn – med mindre det skjer en ulykke eller det oppstår en skade på båten. Hos SOS International hjelper vi uheldige båteiere ved land.

SOS International jobber på vegne av norske forsikringsselskaper og hjelper

hver sommer mange båteiere som har vært involvert i en ulykke eller av annen grunn ikke kan komme seg videre. Med et dedikert båtteam ved alarmsentralen og et stort veihjelpsnettverk bistår assistanseorganisasjonen båtfolk over hele Norge:

– Sjøredningstjenesten hjelper mennesker i havsnød. Hos SOS International stiller vi parat på kaia, for eksempel når en sunket båt skal heves, ved brann eller motorskade, eller hvis en båt må fraktes til verksted, sier Richard Waitz, direktør i SOS Internationals Mobility Division.

– Båtteamet vårt er spesialister på området, og vi bruker vårt veihjelpsnettverk som en del av assistansen, blant annet til å løfte båter opp av vannet og til transport, sier Richard Waitz.

Skadebegrensende tiltak

På alarmsentralen er SOS Internationals båtteam tilgjengelig 24/7, og de håndterer akutt assistanse og gir råd om skadebegrensende tiltak:

– Båtteamet vårt er trent i å vurdere og gi råd om hvordan og i hvilke steg assistansen skal skje. Når en båteier tar kontakt med alarmsentralen, bistår båtteamet med hjelp til selvhjelp og informerer om hvordan skadene kan begrenses, for eksempel hvis motoren har vært utsatt for saltvann, sier Richard Waitz.

– I tillegg jobber vi tett med forsikringsselskapet om å finne den beste løsningen for båteieren, sier Richard Waitz.

Typiske skader for båter

  • Båt forlist, f.eks. grunnstøtt, kollidert
  • Kantring, på vannet eller på land
  • Brann
  • Hærverk
  • Maskinskader
  • Forurenset drivstoff

 

 

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål