Tidlig snøfall overrasket bilister på sommerdekk

Snø og kulde kom tidlig i år, og alarmsentralen for veihjelp fikk allerede i oktober et forvarsel om vintersesongen. Oppfordringen fra veihjelpen er tydelig: Det er på høy tid å skifte til vinterdekk.

Da en kraftig snøstorm rammet Norge i slutten av oktober, førte det til et voldsomt trafikkaos. Både lastebiler og privatbilister på sommerdekk fikk problemer og trengte assistanse.

SOS Internationals alarmsentral for veihjelp oppfordrer nå sterkt bilister til å sørge for å bytte til vinterdekk.

- Hvert år blir mange bilister overrasket av snø og kulde, sier Henriette Fonager, leder for SOS Internationals alarmsentral i Oslo.

Data fra foregående sesonger viser at vinteren er høysesong for utforkjøringer og ulykker på grunn av dårlige dekk, og biler som ikke starter på grunn av flatt batteri.

- Sørg for å gjøre gode vinterforberedelser med egen bil. Gode vinterdekk er førsteprioritet, de holder deg på veien og bidrar til å forebygge ulykker. Sjekk av batteriet anbefaler vi også, det er raskt unnagjort og en enkel måte å forhindre at du trenger starthjelp, sier Henriette Fonager.

Ekstra bemanning til høysesongen
Alarmsentralen for veihjelp har rekruttert ekstra personale og vikarer for å møte vinterens utfordringer på veiene best mulig.

SOS Internationals alarmsentral håndterer både veihjelpsoppdrag og besvarer vakttelefoner på vegne av forsikringsselskaper, mobilitets- og medlemsorganisasjoner i Norge.

SOS International har et omfattende veihjelpsnettverk som vi kontinuerlig utvikler og utvider. Vårt nettverk i Norge er landsdekkende og består av 140 stasjoner over hele landet. Vi tilbyr berging av alle typer biler, og med vår brede dekning er nettverket raskt på pletten hvis uhellet skulle være ute.

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål