Har du punktert?

Se for deg at du skal sette deg inn i bilen om morgenen for å kjøre til jobb, og det som møter deg er et punktert dekk. Det som kanskje er enda verre, er hvis du ender opp stående langs veikanten etter å ha punktert på veien.

Ingen av disse situasjonene er gode å være i, men fortvil ikke: vi står klare til å assistere deg døgnet rundt. Ring oss på 915 09505 dersom du har punktert og har behov for hjelp til å komme videre.

 

Via vaktsentralen vår koordinerer vi over 300 bilbergingskjøretøy fra 140 stasjoner som er plassert over hele vårt langstrakte land. Dersom du har punktert og trenger assistanse sender vi ut en av disse for å hjelpe deg og bilen din.

Avhengig av hvilken situasjon du er i, vil du oppleve at vi enten yter en reparasjon på stedet eller tauer bilen din til et foretrukket verksted eller servicepartner.

Hva må du gjøre for å få hjelp?

For å få hjelp må du ringe til 915 09505 og oppgi følgende informasjon:

  • Registreringsnummer?
  • Navn / rekvirent?
  • Hva trenger du hjelp til?
  • Hvor står du? 
  • Hvilken dekning har du / type forsikring?

Avhengig av hvilken dekning du har, vil du informeres av en berger på stedet om du vil bli belastet med en egenandel.

Vi bistår deg hvis du får en punktering eller har andre problemer på veien, uansett type kjøretøy, tid og sted.

Hvis du skulle være uheldig og oppleve en punktering, er det ikke alltid man vet selv hva den beste løsningen er. Skulle uhellet være ute, står vi derfor klare til å assistere deg slik at du ikke behøver å bekymre deg for hva du skal foreta deg.

Hvordan vi løser utfordringen kommer an på situasjonen og hvordan du har punktert. I de fleste tilfeller vil vi kunne midlertidig reparere punkteringen på stedet, slik at du kan kjøre videre i din egen bil til et foretrukket verksted eller en servicepartner.

Det er ikke alltid det lar seg gjøre å reparere punkteringen på stedet, og i slike tilfeller må bilen til ytterligere service på et verksted for å få på plass en mer permanent løsning.

Når man punkterer, er det mange som tenker at det beste er å benytte seg av et reservehjul, for dem av oss som har det tilgjengelig. Her vil vi påpeke at det er viktig å huske at dette ikke fungerer som et vanlig hjul. Du kan derfor ikke kjøre videre med reservehjulet som en erstatning for et punktert dekk over en lengre periode. Det er også viktig at du jevnlig har sjekket trykket på reservehjulet.

For å være på den sikre siden kan det derfor lønne seg å kontakte oss på 915 09505 for profesjonell hjelp og hurtig assistanse. 

Det finnes ikke noen verre følelse enn å kjøre utfor, kjøre seg fast i snøen eller stå midt på veien – langt fra alt – med flatt batteri, punktert dekk eller motorstopp.

Gjennom SOS International veihjelp kan du få hjelp på veien uansett hva problemet er, døgnet rundt og året rundt. Hos oss i SOS International veihjelp kan alle få assistanse. Det betyr at du kan få hjelp av oss, uansett om du har bilforsikring eller ei.

Når uhellet er ute befinner du deg i en uheldig situasjon som bør løses med det samme. Vi yter derfor umiddelbar hjelp til alt fra punktering, mistede nøkler og utelåsing, lokal transport, innkvartering, fly- eller togbilletter, overføring av kontanter, leiebil eller hjemsendelse av passasjerer og kjøretøy. 

Vi er vant til å håndtere både stort og smått, og vi kan med andre ord hjelpe deg med det meste. Det er ikke i alle tilfeller at det er nødvendig med utrykning, og noen ganger er det kun nødvendig med telefonstøtte for tekniske problemer. I tillegg til dette håndterer vi i SOS International veihjelp også alle forsikringsrelaterte saker og tar oss av kontakten med både ambulanse, politi og brannvesen.

Når det oppstår situasjoner på veien som du trenger hjelp til, er det i mange tilfeller en hendelse forbundet med stress. Det er viktig for oss å være synlige under slike situasjoner, og vi har derfor sørget for at det er lett å kjenne oss igjen.

Du vil kjenne igjen bilene våre på vår karakteristiske gule farge, samt at logoene for både SOS International og NAF er på bilene. Når du ser oss, vet du at vi håndterer situasjonen fra da av.

En punktering skjer ikke alltid på samme måte, og det finnes i hovedsak to forskjellige måter å punktere på. En ting er allikevel sikkert – du vil helst unngå det.

Den ene formen for punktering, er når et fremmedlegeme har trengt inn i hjulets slitebane. Dette fører til at trykket faller, og det kan skje enten raskt eller over en lengre periode. Typiske ting som står bak denne formen for punktering er skruer, spiker, glasskår eller enkelte ganger spisse steiner. Dette er dessverre en form for punktering som er vanskelig å forebygge.

Den andre måten å punktere på er at man har feil trykk i dekket. Verken for lavt eller for høyt trykk er ønskelig, men det mest risikofylte er å ha for lite trykk. Dersom du kjører med feil trykk risikerer du å øke kjøremotstanden, og du kan samtidig skade infrastrukturen i dekket.

Utover dekkslitasje og sikkerhet, er riktig lufttrykk også ekstremt viktig når det kommer til miljø, komfort, drivstofforbruk og økonomi. Vi anbefaler derfor at du holder godt øye med trykket i dekkene, for i tillegg til å forebygge en eventuell punktering kan du også øke dekkenes levetid og oppnå et bedre veigrep.

Når du sjekker trykket i dekkene, er det noen ting du bør være oppmerksom på. Dekktrykket skal måles når dekkene er kalde, og det er slik du oppnår de mest nøyaktige resultatene. Dersom det er mye bagasje i bilen, bør trykket i dekkene også økes noe. Alt dette er ting det kan være lurt å lese om i bilens instruksjonsbok før du går i gang.

Vi anbefaler at du sjekker trykket i dekkene omtrent annenhver måned, og at du samtidig er forberedt på en eventuell punktering. Les mer her.

Vi er en nasjonal leverandør av veihjelptjenester

Kontakt oss