Har du kjørt av veien?

Ring til 09505 for å få hjelp. Utforkjøring eller fastkjøring kan alle komme ut for, særlig på vinterhalvåret. Ta kontakt med SOS International veihjelp, så vil våre erfarne bilbergere bistå med å få deg på veien igjen.

Vi har både bilbergingskjøretøy som kan trekke alle typer biler opp av grøfta eller ut av snøen. Via vaktsentralen vår på Sinsen utenfor Oslo koordinerer vi over 300 bilbergingskjøretøy fra totalt 140 stasjoner over hele landet. Du kan få hjelp av oss hele døgnet.

Kontakt oss

Hva må du gjøre for å få hjelp?

For å få hjelp må du ringe til 915 09505 og oppgi følgende informasjon:

  • Registreringsnummer?
  • Navn / rekvirent?
  • Hva trenger du hjelp til?
  • Hvor står du? 
  • Hvilken dekning har du / type forsikring?

Avhengig av type dekning informeres kunden om at han vil bli belastet egenandel av berger på stedet.

Hva skjer med fører og passasjerer hvis bilen må på verksted?

Dersom du ønsker å være med til verkstedet, kan du sitte på i bergingsbilen. Eventuelt kan du/dere bli kjørt til et trygt sted hvor du/dere trygt kan ta dere videre. 

SOS International veihjelp tilbyr også leiebil i tilfelle du har dekning for dette i avtaler eller spesifikt ber om det.

Har du ikke bilforsikring?

Ikke noe problem!

Du kan få hjelp av SOS International veihjelp uansett om du er forsikret eller ei. Dersom du ikke er forsikret, få du en regning etterfølgende. 

Prisene varierer avhengig av kjøredistanse og jobb, og bergingen betales via betalingskortløsning når pris er akseptert av kunden.

Vår vaktsentral

Vaktsentralen til SOS International veihjelp ligger på Sinsen i Oslo og her er 60 dedikerte medarbeidere i full aktivitet, 24 timer i døgnet, året rundt.  I 2015 tok vaktsentralen i mot 360.000 anrop som omhandlet veihjelp eller forsikringsskader. 

Vaktsentralen er organisert i 2 team, sammensatt av kyndige og dedikerte medarbeidere med ønske om å yte topp service - uansett om det gjelder bilberging ved utforkjøring, tekniske råd eller assistanse ved bilulykker.

Teamene  håndterer mottak av alle innkommende samtaler.  De har kompetansen til å kunne svare alle type henvendelser knyttet til våre tjenester, enten det er NAF-medlemmer eller forsikringskunder. 

I de saker hvor kunden trenger  mer oppfølging av sin sak som å rekvirere leiebil, hjemtransport, innkvartering, fly- eller togbilletter, hjemtransport av kjøretøy, dialog med verksteder og samarbeidspartnere i utlandet mm, vil våre mest erfarne medarbeidere håndtere dette.

Vaktsentralens medarbeidere håndterer også alle forsikringsrelaterte saker knyttet til skaderegistreringer, og tar seg av kontakten med både med ambulanse, politi eller brannvesen, samt saneringsselskaper etc.

 

Har du kjørt deg fast i snøen?

Hold hodet kaldt og vær forsiktig med å gi for mye gass. Da smelter snøen under hjulene, og det kan danne seg is under som gjør det enda vanskeligere å komme seg ut.

  • Et triks er å sørge for at det blir så flatt som mulig under hjulet. Grav på begge sider med en spade. Hvis du ikke har en snøspade tilgjengelig, kan du bruke skoene og hendene. Rett deretter opp hjulene så mye som mulig og prøv å kjør ut. Vær forsiktig på gassen og doser clutch og gass godt.

  • Et annet triks er å gynge bilen ut. Gi gass vekselvis fremover og bakover mens du bytter mellom førstegir og revers. Poenget med vekslingen er å holde bilen i bevegelse og bruke momentet til å komme deg ut av snøen. Dersom du har noen til å dytte foran og bak, er det ekstra effektivt. Pass på at bilen ikke flytter seg. Da kan du risikere at bilen blir gravd enda lenger ned i snøen.

  • Et tredje triks for å få bedre feste er å lirke noe inn under hjulene. Det mest effektive er sand eller grus, men du kan også bruke granbar eller gulvmatter.

  • Man kan også ha en boks med dekk klister i bilen for å spraye på, slik at man får bedre feste mot underlaget. Vil ikke gi noe effekt i løs snø, men fungerer der det er isete.


10 tips til sikker kjøring i vinterhalvåret

Du kan få hjelp uansett om du er forsikret eller ei.

Kontakt oss