Trenger du starthjelp?

Uansett om du er tom for bensin, har fått motorstopp eller har andre problemer på veien, kan du få starthjelp til bilen av SOS International veihjelp. Ring til oss på 915 09505 dersom bilen har brutt sammen og behovet for starthjelp melder seg.

Via vaktsentralen vår koordinerer vi over 300 bilbergingskjøretøy fra 140 stasjoner som er plassert over hele Norge som vi sender ut til å hjelpe deg og bilen din. Dersom du får motorstopp, yter vi starthjelp på stedet eller tauer bilen din til et foretrukket verksted eller en servicepartner. 

Når du ringer vaktsentralen vil du få gode råd til hvordan du forholder deg mens du venter på hjelp. Husk å ta på deg refleksvest og finne en sikker plass å stå, for eksempel bak autovernet. Ring oss på 915 09505

SOS International veihjelp berger alle slags kjøretøy

Det finnes ikke noen verre følelse enn å kjøre utfor, kjøre seg fast i snøen eller stå midt på veien – langt fra alt – med flatt batteri, punktert dekk eller behov for starthjelp. Gjennom SOS International veihjelp kan du få hjelp på veien uansett hva problemet er døgnet rundt og året rundt. Hos oss i SOS International veihjelp kan alle få assistanse. Det betyr at du kan få både starthjelp og annen hjelp av oss, uansett om du har bilforsikring eller ei.

Når uhellet er ute befinner du deg i en uheldig situasjon som bør løses med det samme. Vi yter derfor umiddelbar hjelp til alt fra punktering, mistede nøkler og utelåsing, lokal transport, innkvartering, fly- eller togbilletter, overføring av kontanter, leiebil eller hjemsendelse av passasjerer og kjøretøy. Vi er vant til å håndtere både stort og smått, og vi kan med andre ord hjelpe deg med det meste. Det er ikke i alle tilfeller at det er nødvendig med utrykning, og noen ganger er det kun nødvendig med telefonstøtte for tekniske problemer.

I tillegg til dette håndterer vi i SOS International veihjelp også alle forsikringsrelaterte saker og tar oss av kontakten med både ambulanse, politi og brannvesen.

Når det oppstår situasjoner på veien som du trenger hjelp til, er det i mange tilfeller en hendelse forbundet med stress. Det er viktig for oss å være synlige under slike situasjoner, og vi har derfor sørget for at det er lett å kjenne oss igjen.

Du vil kjenne igjen bilene våre på vår karakteristiske gule farge, samt at logoene til både SOS International og NAF er på bilene. Når du ser oss, vet du at vi håndterer situasjonen fra da av.

Ring oss på 915 09505

Fremgangsmåte ved motorstopp

Her er noen steg du bør følge når du har bruk for starthjelp til bilen:

  • Skru av tenningen og fjern tenningsnøkkelen fra tenningslåsen på begge bilene.
  • Koble den røde kabelen til plusspolen på den utladede bilen.
  • Koble deretter kabelklemmen til plusspolen på bilen med fullt batteri.
  • Koble den svarte kabelklemmen til minuspolen på bilen med fullt batteri.
  • Koble til slutt den andre enden av den svarte kabelklemmen til gods i bilen, så langt unna batteriet som mulig. Koble gjerne til motorblokken.
  • Start så bilen med fullt batteri.
  • Det skal nå la seg gjøre å starte bilen med utladet batteri.
  • La startkablene være tilkoblet i en liten periode – dette for å utligne spenningsforskjellen mellom det to batteriene.
  • Fjern så klemmen koblet til gods i bilen først, og deretter de andre klemmene i omvendt rekkefølge – den røde kabelen som er koblet til plusspolen på det utladede batteriet skal altså fjernes til sist.

Ring oss på 915 09505

Hva kan du selv gjøre ved motorstopp?

Uansett hvor mange forebyggende tiltak som finnes, så kan man ikke garantere å unnslippe motorstopp. Ender man opp med en bil som ikke vil starte, er det relativt normalt å benytte seg av startkabler og starthjelp fra en annen bil.

Det som er viktig å bemerke seg her er at feil bruk av startkabler fort kan ødelegge elektronikken i nyere biler. Derfor anbefaler vi deg å lese vår korte veiledning til hvordan du skal gå frem for starthjelp til bil ved bruk av startkabler. Les guiden her (Link til “Fremgangsmåte ved motorstopp”).

Du kan ringe oss på 915 09505, så sender vi ut en av våre bergingskjøretøy for å bistå deg med dette.

Hvordan forebygge motorstopp og flatt batteri?

Vinteren, og særlig januar og februar måned, er høytid for motortrøbbel hvilket resulterer i et stort behov for starthjelp. Det å ende opp med motorstopp på høyfjellet er ingen trivelig opplevelse, men det er heldigvis flere ting du kan foreta deg for å unngå et slikt scenario.

Et enkelt og forebyggende tiltak for å unngå behovet for starthjelp er jevnlig å lade batteriet, og å sjekke batterikapasiteten før du legger ut på tur. Daglige, korte turer er dessverre ofte ikke nok til å holde batterikapasiteten på et høyt nok nivå.

Det er heller ikke alltid tilstrekkelig med en lengre tur for å lade opp batteriet igjen. I vintermånedene har batteriet lett for å bli tildekket av ymse skitt. Da dette øker sannsynligheten for motorstopp og påfølgende behov for starthjelp, bør du sørge for å rengjøre batteriet fra tid til annen. I tillegg bør du alltid sjekke kontakter og nivå på batterivæsken før du legger ut på langtur.

Sjekk også datoen på batteriet ditt. Du finner merkelapp med dato festet på toppen av batteriet. Normal levetid på et batteri er fem år. Er batteriet eldre end dette anbefaler vi deg å bytte.

Å spare strøm mens bilen er i gang kan også forebygge flatt batteri og motorstopp. Du kan for eksempel slå av varmen i setene og i varmetrådene i bakruta den siste timen før du skal parkere. Da sørger du for at batteriet lades opp.

Når bilen står stille i kulden, reduseres batteriets effekt, og du risikerer å ende opp med en bil som ikke vil starte.

Ring oss på 915 09505

Hva må du gjøre for å få hjelp?

For å få hjelp må du ringe til 915 09505 og oppgi følgende informasjon:

  • Registreringsnummer?
  • Navn / rekvirent?
  • Hva trenger du hjelp til?
  • Hvor står du? 
  • Hvilken dekning har du / type forsikring?

Avhengig av hvilken dekning du har, vil du informeres av en berger på stedet om du vil bli belastet med en egenandel.

Vi berger alle slags kjøretøy døgnet rundt og året rundt.

Kontakt oss