Trenger du starthjelp?

Uansett om du er tom for bensin, har fått motorstopp eller har andre problemer på veien, kan du få starthjelp av SOS International veihjelp. Ring til SOS International veihjelp på 915 09505 dersom bilen har brutt sammen og behovet for starthjelp melder seg.

Via vaktsentralen vår koordinerer vi over 300 bilbergingskjøretøy fra 140 stasjoner som er plassert over hele Norge som vi sender ut til å hjelpe deg og bilen din.

Dersom du får motorstopp, yter vi starthjelp på stedet eller tauer bilen din til et foretrukket verksted eller servicepartner. 

Når du ringer vaktsentralen vil du få gode råd til hvordan du forholder deg mens du venter på hjelp. Husk å ta på refleksvest og finne en sikker plass å stå, for eksempel bak autovernern. 

Hva må du gjøre for å få hjelp?

For å få hjelp må du ringe til 915 09505 og oppgi følgende informasjon:

 • Registreringsnummer?
 • Navn / rekvirent?
 • Hva trenger du hjelp til?
 • Hvor står du? 
 • Hvilken dekning har du / type forsikring?

Avhengig av type dekning informeres kunden om at han vil bli belastet egenandel av berger på stedet.

SOS International veihjelp berger alle slags kjøretøy

Alle kan få assistanse hos SOS International veihjelp – uansett om du har bilforsikring eller ei. Vi berger alle slags kjøretøy døgnet rundt og året rundt. Skulle uhellet være ute står vi alltid klar til å bistå deg, slik at du ikke behøver å bekymre deg for hva du skal foreta deg. 

SOS International veihjelp yter umiddelbar hjelp når det gjelder alt fra starthjelp, mistede nøkler, lokal transport, innkvartering, fly- eller togbilletter til overføring av kontanter, leiebil eller hjemsendelse av passasjerer og kjøretøy. 

Ring oss på 915 09505

Er bilen din klar for møtet med snø og kuldegrader? Les mer her

Hvordan forebygge motorstopp og flatt batteri?

Vinteren, og særlig januar og februar måned, er høytid for motortrøbbel hvilket resulterer i et stort behov for starthjelp. Det å ende opp med motorstopp på høyfjellet er ingen trivelig opplevelse, men det er heldigvis flere ting du kan foreta deg for å unngå dette et slikt scenario.

Et enkelt og forebyggende tiltak for å unngå behovet for starthjelp er jevnlig å lade batteriet, og å sjekke batterikapasiteten før du legger ut på tur. Daglige, korte turer er dessverre ofte ikke nok til å holde batterikapasiteten på et høyt nok nivå.

Det er heller ikke alltid tilstrekkelig med en lengre tur for å lade opp batteriet igjen. I vintermånedene har batteriet lett for å bli tildekket av ymse skitt. Da dette øker sannsynligheten for motorstopp og påfølgende behov for starthjelp, bør du sørge for å rengjøre batteriet fra tid til annen. I tillegg bør du alltid sjekke kontakter og nivå på batterivæsken før du legger ut på langtur.

Sjekk også dato på ditt batteri. Du finner merkelapp med dato festet på toppen av batteriet. Normal levetid på et batteri er fem år. Er batteriet eldre end dette anbefaler vi deg å bytte.

Å spare strøm mens bilen er i gang kan også forebygge flatt batteri og motorstopp. Du kan for eksempel slå av varmen i setene og i varmetrådene i bakruta den siste timen før du skal parkere. Da sørger du for at batteriet lades opp. Når bilen står stille i kulden, reduseres batteriets effekt, og du risikerer å ende opp med en bil som ikke vil starte.

Ring oss på 915 09505

Hva kan du selv gjøre ved motorstopp?

Man er imidlertid ikke garantert at uhellet ikke er ute, uansett hvor mange forebyggende tiltak som finnes. Ender man opp med en bil som ikke vil starte, er det relativt normalt å benytte seg av startkabler og starthjelp av en annen bil.

Det som er viktig å bemerke seg her er at feil bruk av startkabler fort kan ødelegge elektronikken i nyere biler.

Her på nettsiden finner du en kort veiledning til hvordan du skal gå frem for starthjelp ved bruk av startkabler. 

Du kan ringe oss på 915 09505, så sender vi ut en av våre bergingskjøretøy for å bistå deg med dette.

Fremgangsmåte ved motorstopp

 • Skru av tenningen og fjern tenningsnøkkelen fra tenningslåsen på begge bilene.
 • Koble den røde kabelen til plusspolen på den utladede bilen.
 • Koble deretter kabelklemmen til plusspolen på bilen med fullt batteri.
 • Koble den svarte kabelklemmen til minuspolen på bilen med fullt batteri.
 • Koble til slutt den andre enden av den svarte kabelklemmen til gods i bilen, så langt unna batteriet som mulig. Koble gjerne til motorblokken.
 • Start så bilen med fullt batteri.
 • Det skal nå la seg gjøre å starte bilen med utladet batteri.
 • La startkablene være tilkoblet i en liten periode – dette for å utligne spenningsforskjellen mellom det to batteriene.
 • Fjern så klemmen koblet til gods i bilen først, og deretter de andre klemmene i omvendt rekkefølge – den røde kabelen som er koblet til plusspolen på det utladede batteriet skal altså fjernes til sist.

Ring oss på 915 09505

Vi berger alle slags kjøretøy døgnet rundt og året rundt.

Kontakt oss