Forberedelser lønner seg

SOS International står klare til å hjelpe nordmenn i sommerferien dersom bilen deres stopper underveis på reisen. Ekspertene har spesielt én anbefaling for hvordan bileiere selv kan bidra til å forhindre havari.

Den norske kronekursen har ført til spekulasjoner om nordmenn dropper å reise på sommerferie i år. SOS International er imidlertid forberedt på at mange nordmenn vil reise til utlandet i sommerferien:

– Vi forventer at mange nordmenn vil reise, selv om den norske kronen er svak. Vi har forberedt oss på en travel sommer, blant annet har vi rekruttert ekstra personell til alarmsentralen, i tillegg til at vi har hatt personale på opplæring, sier Richard Waitz, som er direktør i SOS Internationals norske veihjelpsvirksomhet.

Sommeren 2024 preges av flere store idrettsarrangementer med EM i fotball for menn i Tyskland, OL i Paris og Tour de France i både Italia og Frankrike. Det betyr at SOS International anbefaler at man forbereder seg på at det kan bli enda mer trafikk på veiene i Europa.

Men det viktigste rådet du bør følge før bilferien til utlandet starter er: Sørg for at bilen er klar for reisen.

– Det er alfa og omega å sørge for at bilen er rustet for en lang kjøretur med tung last, i mye trafikk og varme. Det er veldig lurt å få sjekket bilen på et verksted før avreise, sier Richard Waitz.

Når nordmenn får behov for veihjelp i utlandet, skjer det oftest i Sverige, Danmark og Tyskland, og de fleste havariene skyldes motorstopp, punkteringer og flatt batteri.

Sommeren blir også travel på norske veier

SOS International forventer at mange utenlandske turister vil kjøre til Norge i løpet av sommeren.

Kursen på norske kronen gjør at det billigere for utlendinger å feriere i Norge, og SOS International er derfor forberedt på at en rekke dansker, tyskere og nederlendere vil få behov for veihjelp i Norge i løpet av sommeren.

Med andre ord: Det blir en travel sommer for SOS Internationals veihjelpsvirksomhet, både innenlands og utenlands.

SOS International sine anbefalinger til bilferien:

  • Forberedelse er nøkkelen til suksess: sørg for at bilen er i god stand og klar for en lang tur med full oppakning. Et verkstedbesøk kan bidra til å forhindre motorstopp.
  • Planlegg ruten – og husk å legge inn pauser. Det er viktig for trafikksikkerheten at sjåføren er frisk og uthvilt.
  • Hvis det er plass til et reservehjul, ta det med deg. Det kan spare tid og problemer ved en eventuell punktering.

 

Bilferie med elbil:

  • Planlegg ruten i forhold til lademuligheter. Husk å laste ned relevante apper på forhånd
  • Ta pauser – ikke kjør batteriet helt tomt (vær oppmerksom på at det er økt risiko for køer i høysesongen i hele Europa)

 

 

 

 

Kontakt oss

Er du på reise og trenger akutt assistanse?

Kontakt SOS Internationals alarmsentral på +45 7010 5050.

Jeg har et annet spørsmål